ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία για τα δικαιολογητικά (vid)

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία για τα δικαιολογητικά (vid)
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τεράστιες είναι οι ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από τη διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, όπου πολίτες έχουν στηθεί – μέσα στη βροχή – για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων έχει «πέσει» και παρότι οι υπεύθυνοι ενημερώνουν τον κόσμο ότι μπορεί να καταθέσει τα δικαιολογητικά και άλλη μέρα, αφού το επίδομα θα πιστρωθεί στο τέλος Μαρτίου, οι ουρές δεν μειώνονται.

Παρά την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υπηρέτηση του κοινού πάντως, όσοι έκαναν αιτήσεις κλήθηκαν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που δήλωσαν, πράγμα που αύξησε τον κόσμο στις ουρές και δημιουργεί πολλές καθυστερήσεις.

Από την 1η Φεβρουαρίου που άνοιξαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ έχουν υπάρξει δυο εκατομμύρια επισκέψεις, αλλά μόνο 53.000 αιτήσεις από τις περίπου 700.000 που πρέπει να γίνουν.

4041578

(H αντιδήμαρχος Kοινωνικής Aλληλεγγύης/Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Στις ουρές δημιουργήθηκε ένταση καθώς ελλείψει συστήματος προτεραιότητας κάποιοι τύπωσαν «χαρτάκια προτεραιότητας» και επιχείρησαν να τα μοιράσουν.

4041579

(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε δήλωση της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαρία Στρατηγάκη λέει:

«Έχει πέσει το σύστημα. Το υπουργείο έχει δώσει εντολή να μην δέχονται τα ΚΕΠ μετανάστες γιαυτό έρχονται όλοι εδώ. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τους εξυπηρετήσουμε αλλά δεν μπορούμε καθώς έχει πέσει το σύστημα».

«Από το υπουργείο μας λένε πως θα αποκατασταθεί και θα κινηθούμε πιο γρήγορα, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα», προσθέτει.

4041576

(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

4041585

(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ