ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη η συνάντηση του Β. Αποστόλου με τους αγρότες

Κρίσιμη η συνάντηση του Β. Αποστόλου με τους αγρότες
EUROKINISSI/

Έπειτα από το έντονο αίτημα αγροτοκτηνοτρόφων από την Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων, ορίστηκε για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, η ημερομηνία συνάντησης των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και σε αυτή θα συμμετέχουν ακόμα στελέχη της κυβέρνησης, από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος

Ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο, ανέφερε πως το ραντεβού κλείστηκε ύστερα από σχετικό τηλεφωνικό αίτημα που έγινε και στη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Επιπλέον, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτοί στον εποικοδομητικό διάλογο, ώστε οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα "να μας καταθέσουν και να μας αναλύσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά τους και αν διαπιστώσουμε ότι κάπου μπορούμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις, να τις κάνουμε".

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ότι ο πρωτογενή τομέας είναι ένας κλάδος που η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με "όλες της τις δυνάμεις" και πρόσθεσε: "έχουμε αποδείξει ότι εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας".

Στο μεταξύ, οι αγρότες που συμμετείχαν την Τρίτη στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, βρίσκονται σε φάση οργάνωσης για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2, ενώ ήδη προετοιμάζουν τις διαμαρτυρίες τους έξω από εφορίες, από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, αλλά και τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ