ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με το νεογέννητο βρέφος της

Ηράκλειο: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με το νεογέννητο βρέφος της
REUTERS

Με το μόλις 32 ημερών μωρό της εμφανίστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, μια γυναίκα από τη Βουλγαρία η οποία κατηγορούνταν για κλοπές.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου από τον Κορυδαλλό, όπου κρατούνταν προσωρινά, μαζί με το νεογέννητο για να δικαστεί για υποθέσεις κλοπών πορτοφολιών, μαζί με μια συμπατριώτισσα της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το μωρό φρόντιζαν αστυνομικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και δικηγόροι.

Η μητέρα του βρέφους και η συγκατηγορούμενη της είχαν απασχολήσει τις αρχές για μεγάλο διάστημα και όπως κατέθεσε αστυνομικός μετά τη σύλληψή τους, τον περασμένο Μάιο, δεν υπήρξε άλλη κλοπή ίδιας μεθόδου.

Και οι δύο γυναίκες έλαβαν ποινή κάθειρξης έξι ετών. Στην περίπτωση της μητέρας όμως οι αρχές έκαναν μια βασική παραχώρηση.

Αποφάσισαν η έφεση της νεαρής μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δίνοντας της έτσι την ευκαιρία να συναιτιστεί και να μεγαλώσει το μωρό της σωστά και εκτός φυλακής. Η άλλη γυναίκα μετά το πέρας της δίκης οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ