ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια και ρίψη αντικειμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σοβαρά επεισόδια και ρίψη αντικειμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σκηνές που παραπέμπουν σε γήπεδα, σε πορείες, αλλά σε καμία περίπτωση σε δικαστική αίθουσα, εκτυλίχθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν πήραν τόση έκταση που οδήγησαν σε διακοπή της συνεδρίασης.

Δεδομένου ότι σήμερα θα ξεκινούσε η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων για την επίθεση μελών της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια τον Ιούνιο του 2008, έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί τόσο αντιφασίστες όσο και Χρυσαυγίτες.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ο πρώτος μάρτυρας, μέλος του αντιφασιστικού κινήματος, ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει την είσοδο σε συντρόφους του, κάτι που νωρίτερα είχε αρνηθεί η αστυνομία (το ίδιο είχε πράξει και για μέλη της Χ.Α.).

diki3

Χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα για να λάβουν απάντηση από τους αντιφασίστές και τους αστυνομικούς να μπαίνουν στη μέση για να προλάβουν τα χειρότερα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών - Χρυσαυγίτης ρώτησε επιδεικτικά τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «που είναι τώρα ο Παύλος;».

Η δίκη διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.

diki4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ