ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας που είχε στην κατοχή του πίνακα του Ελ Γκρέκο

Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας που είχε στην κατοχή του πίνακα του Ελ Γκρέκο
Ελληνική Αστυνομία

Διακόσιους και πλέον πίνακες παγκοσμίου φήμης ζωγράφων βρήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι αστυνομικοί στο υπόγειο της μονοκατοικίας 80χρνου επιχειρηματία ο οποίοςσυνελήφθη στη Μάνδρα Αττικής. Ανάμεσά τους και ένας πίνακας του Ελ Γκρέκο Πρόκειται για πολύ γνωστό επιχειρηματία, που στο παρελθόν διατηρούσε το 51% της ιστορικής βιομηχανίας Βοκτάς.

Ο ίδιος, όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν μπορούσε να θυμηθεί πως περιήλθε στην κατοχή του ο συγκεκριμένος πίνακας.

Ειδικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αυθεντικό πίνακα του γνωστού ζωγράφου ή για πιστό αντίγραφό του. Πραγματογνώμονες που τον εξέτασαν δεν μπόρεσαν να βγάλουν σαφή συμπεράσματα και δεν αποκλείεται να κληθούν ειδικοί επιστήμονες από το εξωτερικό.

pinakas

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Ο 80χρονος, πάντως, δήλωσε συλλέκτης και στο σπίτι του μέσα στη Μάνδρα Αττικής, εντοπίστηκαν αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, εικόνες βυζαντινής περιόδου, καθώς επίσης και ένα πολυβόλο που χρονολογείται προ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο βλήματα όπλων, ξίφη και σπαθιά.

opla arxaia006
opla arxaia011

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Το ενδιαφέρον, πάντως στην υπόθεση είναι και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στον 80χρονο, όταν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου έφτασαν πληροφορίες ότι ο πρώην επιχειρηματίας θα γινόταν στόχος της μεγάλης σπείρας των Ρομά που έκλεβε σπίτια και άρπαζε το χρυσό.

Σε βάρος του 80χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, αλλά και περί όπλων και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ