ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένουν την τροπολογία έξω από τη Βουλή οι πυροσβέστες (pics)

Περιμένουν την τροπολογία έξω από τη Βουλή οι πυροσβέστες (pics)

Συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή βρίσκονται από το πρωί οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, αγωνιώντας για το μέλλον τους, την ώρα που ψηφίζεται από τα κόμματα η τροπολογία, η οποία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών.

Από τους 4.000 πυροσβέστες, οι περίπου 2.000 ζητούν να μονιμοποιηθούν, σύμφωνα με το νόμο, ενώ οι υπόλοιποι ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών, δημιουργώντας στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων. Χαρακτηρίζουν «έκτρωμα» την εν λόγω τροπολογία, ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει και τους εξαπατά και για το λόγο αυτό δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο.

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Παπάζογλου

nikol

Εκτός αυτών, η τροπολογία ορίζει ακόμα πως με τη λήξη της τριετούς παράτασης, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα εντάσσονται στη συνέχεια αυτοδίκαια στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και θα καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

nikol3

Ένα από τα κόμματα της Βουλής που έχει κάνει γνωστό ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία είναι το ΚΚΕ .

«Όταν δεν θέλουμε να μονιμοποιήσουμε, όταν δεν θέλουμε να υπερασπιστούμε κάτι, βρίσκουμε νομοθετικά και θεσμικά κωλύματα κάθε φορά», δήλωσε στην Ολομέλεια νωρίτερα ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης προειδοποιώντας πως οι πυροσβέστες παραμένουν «στον αέρα».

Μάλιστα, το ΚΚΕ κατέθεσε δική του τροπολογία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών.

Διαβάστε επίσης:

Δυσαρεστημένοι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης από την τροπολογία

Καταψηφίζει το ΚΚΕ την τροπολογία για τους πυροσβέστες και καταθέτει δική του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ