ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συνελήφθη 18χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει τυφλή γυναίκα

Ηλεία: Συνελήφθη 18χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει τυφλή γυναίκα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πρωτοφανές περιστατικό συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία, με πρωταγωνιστές έναν 18χρονο υπήκοο του Μπαγκλαντές και μια τυφλή γυναίκα.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός κρατώντας ένα μαχαίρι επιτέθηκε σε μια 55χρονη που έχει χάσει πλήρως την όρασή της με σκοπό να την βιάσει, όταν τον κινητοποίησαν άνδρες του χωριού που είδαν το περιστατικό. Ωστόσο, πάνω στη διαμάχη, ο νεαρός μαχαίρωσε έναν 37χρονο ομοεθνή του και τραυμάτισε μια άλλη νεαρή γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και βρισκόταν στην περιοχή τον τελευταίο μήνα.

Όπως περιγράφει το ilialive.gr:

Ήταν 9,30 το πρωί του Σαββάτου όταν ο 18χρονος έφτασε στο κατώφλι του σπιτιού της 55χρονης και της κόρης της που βρίσκονταν στην αυλή. Κρατώντας ένα μαχαίρι μήκους 22 εκατοστών, ζήτησε επιτακτικά από την κόρη να ανοίξει την πόρτα και αυτό τρόμαξε τις δύο γυναίκες που άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Η 30χρονη άρχισε να τρέχει και να καταδιώκεται από τον 18χρονο, που ξαφνικά την άφησε και στράφηκε προς την 55χρονη που λόγω της αναπηρίας της δεν μπορούσε να αντιληφθεί πλήρως τι συνέβη. Προσπάθησε να ξεφύγει και ο δράστης την σταμάτησε κάτω από ένα δέντρο.

Capture

Προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα για να την βιάσει, όταν έτρεξαν γειτόνισσες να την σώσουν. Μάνα και κόρη φυγαδεύτηκαν σε γειτονικό σπίτι με τον δράστη να συνεχίζει να τις κυνηγά. Οι γυναίκες βγήκαν από άλλη πόρτα και έτρεξαν να σωθούν σε σπίτι μιας συγγενούς τους. Η νεαρή γυναίκα που είχε ακούσει τις φωνές έτρεξε να βοηθήσει και έβαλε στο σπίτι της τη θεία και την ξαδέρφη της, κλειδώνοντας την πόρτα. Ο δράστης χτυπούσε με το μαχαίρι τα τζάμια, σπάζοντάς τα και τραυματίζοντας τη νεαρή γυναίκα. Δύο ομοεθνείς του που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, κινήθηκαν προς το μέρος του για να τον σταματήσουν. Όμως ούτε αυτοί μπορούσαν να τον ηρεμίσουν. Τους επιτέθηκε με το μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον έναν, ηλικίας 37 ετών.

Κάτοικοι της Ν. Μανωλάδας μεταξύ αυτών και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας προσπάθησαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα να αφοπλίσουν το δράστη και στη συνέχεια να τον ακινητοποιήσουν.

Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ενώ ο 37χρονος ομοεθνής του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, αφότου χειρουργήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ