ΕΛΛΑΔΑ

Αποδράσεις κρατουμένων σε Ευελπίδων και Γλυφάδα

Αποδράσεις κρατουμένων σε Ευελπίδων και Γλυφάδα
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Δύο αποδράσεις κρατουμένων σημειώθηκαν το Σάββατο μέσα σε λίγες ώρες καθώς δύο κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν από τα χέρια των αστυνομικών ο ένας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο άλλος από τα κρατητήρια του τμήματος Γλυφάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ένας Σομαλός, σε βάρος του οποίου υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις για υπόθεση ναρκωτικών, κατάφερε να ξεφύγει από τον αστυνομικό που τον συνόδευε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και να εξαφανιστεί.

Ο Σομαλός κρατούμενός μόλις είχε τελειώσει τη διαδικασία της παρουσίας στον εισαγγελέα και λίγο πριν ανέβει στην κλούβα της αστυνομίας για να επιστρέψει με τους υπόλοιπους κρατούμενους στα κρατητήρια ξέφυγε από την προσοχή των αστυνομικών και εξαφανίστηκε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικοί είχαν αμελήσει να του φορέσουν χειροπέδες.

Νωρίτερα το πρωί ένας 57χρονος ο οποίος βρισκόταν στα κρατητήρια του τμήματος Γλυφάδας γιατί είχε επιτεθεί με σπρέι πιπεριού εναντίον αστυνομικών, έφυγε σαν κύριος από το τμήμα, τη στιγμή που ο αστυνομικός έμπαινε στο κρατητήριο για να αφήσει τον δίσκο με το μεσημεριανό φαγητό.

Ο 57χρονος άρπαξε τον αστυνομικό, τον πέταξε στο πάτωμα των κρατητηρίων και έτρεξε έξω από το τμήμα χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του.

Και στις δύο περιπτώσεις έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ