ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω απεργίας των αρχαιοφυλάκων

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω απεργίας των αρχαιοφυλάκων
EUROKINISSI

Λόγω απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι αρχαιοφύλακες παραθέτουν τα αιτήματα τους, με κυρίαρχο την καταβολή δεδουλευμένων τους από Κυριακές και Αργίες αλλά και την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά τα τρία αιτήματά τους:

«Διεκδικούμε την υλοποίηση των ακολούθων αιτημάτων:

α) Ζητάμε την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ.

β) Η θετική εξέλιξη με την σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχ/κο Χώρο και Μουσείο).

γ) Την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.

Η Ένωση, κλείνοντας την ανακοίνωσή της, εκφράζει την ελπίδα το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα, ώστε να μην προκληθεί κανένα οικονομικό κόστος από τις κινητοποιήσεις της.

Η Λυδία Κονιόρδου ζητά αναστολή της απεργίας

Η Λυδία Κονιόρδου, σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καλεί την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) να αναστείλει την απεργία της.

Η έκκληση γίνεται «δεδομένου ότι το ΥΠΠΟΑ ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες όπως και για άλλα θέματα απασχόλησης αρχαιοφυλάκων, τα οποία με δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκαν».

«Ως προς το σχέδιο Οργανισμού του ΤΑΠΑ, υπάρχει ειδικός προβληματισμός σε εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ