ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Παράταση 10 ημερών ζητάει ο Καμίνης

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Παράταση 10 ημερών ζητάει ο Καμίνης
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, κατά 10 ημέρες, ζητεί ο δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, απέστειλε σχετική επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επικαλούμενος την «τραγική κατάσταση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που εξακολουθεί να επικρατεί στις υπηρεσίες όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις, εξαιτίας προβλημάτων στο πληροφοριακό σύστημα.

Ένα απ’ αυτά, είναι και η αδυναμία εισαγωγής στο πληροφορικό σύστημα του αρχείου των αδειών παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών, για την αυτόματη διασταύρωση. Ο κ. Καμίνης ζητά να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω και αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής, να επεκτείνει το υπουργείο το δίκτυο των σημείων εξυπηρέτησης και να ενισχυθούν τα υπάρχοντα του δήμου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό από το υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ