ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τους αντιεξουσιαστές με τους «αόρατους» αστυνομικούς

Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τους αντιεξουσιαστές με τους «αόρατους» αστυνομικούς
EUROKINISSI

Την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων, ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, ένα "αόρατο δίχτυ" αστυνομικών, και πλήρη ενεργοποίηση του δικτύου πληροφοριοδοτών, περιλαμβάνει ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ, με τον οποίο θα προσπαθήσει να φέρει αποτελέσματα στις καταδρομικές των αντιεξουσιαστών και στις επιθέσεις με μολότοφ και αντικείμενα, τόσο στις αστυνομικές δυνάμεις, όσο και σε στόχους όπως γραφεία κομμάτων.

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για τα στελέχη της ΕΛΑΣ, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όχι γιατί δεν υπήρχαν αρκετές δυνάμεις έξω από τα γραφεία του κυβερνώντες κόμματος στην Κουμουνδούρου αλλά για το εάν οι δυνάμεις αυτές αντέδρασαν όπως είχαν διαταχθεί και όπως θα έπρεπε, για να συλληφθούν τα άτομα, που μέρα μεσημέρι, με θράσος και υπερβολική άνεση, ντύθηκαν μασκαράδες και έφτασαν μέχρι την πόρτα των γραφείων.

Στην περιοχή υπήρχαν και ομάδες ΔΙΑΣ και εποχούμενες περιπολίες της ασφαλείας με αστυνομικούς με πολιτικά. Μάλιστα, το πρωί, στην αποτίμηση της κατάστασης που έγινε, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής ζήτησε να μάθει με λεπτομέρεια δευτερολέπτου, πως λειτούργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή και αν εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές που είχαν.

Για να είναι πιο εύκολο για τους αστυνομικούς να καταδιώξουν τα άτομα σε περίπτωση καταδρομικής επίθεσης είχε προβλεφθεί η παρουσία μηχανών και όχι διμοιρίας που δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει στους δράστες.

Σε συσκέψεις πάντως που έγιναν σήμερα στη Κατεχάκη έγινε σαφές ότι το "κλειδί" και για να μπει τέλος στη δράση των μπαχαλάκιδων αλλά και στη δράση των νεαρών που καταστρέφουν τα ακυρότητα μηχανήματα, είναι να ενεργοποιηθεί το "δίκτυο πληροφοριών" ώστε "αυτιά" και " μάτια" να δίνουν τις κατάλληλες εκείνες πληροφορίες που θα μπορέσουν να οδηγήσουν την έρευνα σε σωστά μονοπάτια και σε δικογραφίες που δεν θα καταπέσουν στα δικαστήρια.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη "... η εποχή που κάποιοι πίστευαν ότι οι τηλεφωνικές επισυνδέσεις μπορεί να μας οδηγήσουν στους δράστες, έχει περάσει. Εδώ χρειάζεται έρευνα. "

Την ίδια ώρα αλλάζει και το δόγμα φρούρησης των στόχων. "... οι αστυνομικοί πρέπει να είναι αόρατοι" υποστηρίζουν αξιωματικοί και συνεχίζουν.. "το ζώνουμε τα κτίρια δεν οδηγεί πουθενά. Δεν πρέπει να βλέπουν τους αστυνομικούς όσοι ετοιμάζουν επιθέσεις, άλλα εμείς θα πρέπει να έχουμε απλώσει το δίχτυ μας αόρατα .."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ