ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για το αποτέλεσμα του Eurogroup (vids&pics)

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για το αποτέλεσμα του Eurogroup (vids&pics)

Συγκέντρωση στην Ομόνοια αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την Τρίτη, αντιδρώντας στο αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup

«Κανένας φόβος, καμία υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», ήταν το σύνθημα με το οποίο Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα, που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ξεκίνησε στις 18:30 στην Ομόνοια και στην συνέχεια έγινε πορεία προς το Σύνταγμα με την συμμετοχή περίπου 10.000 ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

pame copy copy
pame1 copy copy

pame

Οι διοργανωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους «να δώσουν δυναμική, μαζική και αποστομωτική απάντηση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την πολιτική της έχει τσακίσει τα λαϊκά εισοδήματα ενώ κλιμακώνει την επίθεσή της».

pame2 copy copy copy
pame3

«Ενδεικτικό της αντεργατικής και ταξικής της πολιτικής είναι η συμφωνία που επετεύχθη την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Eurogroup, για προνομοθέτηση μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αποδεικνύοντας ότι τα σήριαλ των αξιολογήσεων, δεν σημαίνουν τίποτα άλλο, παρά νέα -κάθε φορά- πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, από την καπιταλιστική κρίση. Το νέο πακέτο, που προβλέπει μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο, θα προστεθεί στα άλλα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις».

pame2 copy copy
pame copy
pame2 copy
pame4
pame3 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ