ΕΛΛΑΔΑ

Οι απίστευτες κωδικές ονομασίες του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Οι απίστευτες κωδικές ονομασίες του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έναν ειδικό κώδικα επικοινωνίας, με λέξεις κλειδιά και κωδικοποιημένες φράσεις, είχαν δημιουργήσει τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Τα αρχηγικά μέλη, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος, που είναι έγκλειστοι σε φύλακες, για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους κρατούμενους και τους "καρφώσουν" ξανά, χρησιμοποιούσαν το " ειδικό " λεξιλόγιο.

"Το λεξιλόγιο"

Έτσι οι "αστυνομικοί" ήταν σκυλιά,

" πάμε για ψάρεμα " σήμαινε πάμε να πάρουμε τους αλλοδαπούς.
" κιβώτια" ήταν οι αλλοδαποί
" μπάλα" ήταν το σύνθημα για να βγαίνουν από τις κρυψώνες τους στον Έβρο οι αλλοδαποί παράτυποι μετανάστες
" κουμάντο " ήταν ο διακινητής

Οι διακινητές εκτός από τις κωδικοποιημένες εκφράσεις απέφευγαν επίσηις να ονοματίσουν τις πόλεις από τις οποίες θα περνούσαν παράνομα τους αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη την χαρακτήριζαν ως "πρώτη πόλη" και την Αθήνα ως "δεύτερη πόλη".

Το πιο εξωφρενικό όμως είναι το γεγονός ότι και τα δυο αρχηγικά μέλη που είχαν στήσει τη συμμορία ήταν προφυλακισμένα για το ίδιο αδίκημα και μάλιστα η φυλάκιση τους είχε διαταχθεί από τον ανακριτή πρόσφατα.

Ο ένας αρχηγός ήταν στις φυλακές Κομοτηνής και ο δεύτερος στα Χανιά. Όμως αυτό δεν τους εμπόδισε όπως φάνηκε, από τον Οκτώβριο και μετά να δημιουργήσουν νέα συμμορία και τα κέρδη από τη διακίνηση των αλλοδαπών να φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα σε πέντε μήνες!

Το κύκλωμα έβαζε τους παράνομους μετανάστες από τον Έβρο και προορισμός τους ήταν η Αθήνα. Συνολικά κατηγορούνται 11 άτομα ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορτηγά αυτοκίνητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ