ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Δάφνη: Πρώτη φορά βλέπει η ΕΛΑΣ τέτοια συνδεσμολογία

Αποκάλυψη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Δάφνη: Πρώτη φορά βλέπει η ΕΛΑΣ τέτοια συνδεσμολογία

«Σε 40 λεπτά θα σκάσει βόμβα πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης. Δεν είναι φάρσα. Για τον Λάμπρο ...», είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην άμεση δράση και προειδοποίησε για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Το ενδιαφέρον πάντως για τους αστυνομικούς από τη στιγμή που έγινε ελεγχόμενη έκρηξη είναι από τι αποτελείτο η βόμβα καθώς είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν μπροστά σε τέτοια συνδεσμολογία.

Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει την εκρηκτική ύλη μέσα σε χειροβομβίδα ενώ υπήρχε χρονοδιακόπτης και μπαταρία 9 βολτ.

«Δεν έχουμε δει ξανά τέτοια συνδεσμολογία και δείχνει ότι αυτός που την κατασκεύασε ήθελε να δοκιμάσει και νέα πράγματα...», λέει στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛΑΣ.

dafni3

Οι αστυνομικοί μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα βρήκαν το τσαντάκι μέσης σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησε σε δυο ελεγχόμενες εκρήξεις για να απενεργοποιηθεί ο μηχανισμός.

Τα υπολείμματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια ενώ είναι βέβαιο ότι το χτύπημα θα γινόταν στη μνήμη του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Λάμπρου Φούντα τον οποίο είχαν εντοπίσει αστυνομικοί πριν 8 χρόνια στη Δάφνη την ώρα που επιχειρούσε να κλέψει αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση σε χτύπημα.

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς ο Φούντας έπεσε νεκρός και ήταν η αφορμή για να ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι του επαναστατικού αγώνα και του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

dafni4

Ακούστε τι δήλωσε άνθρωπος που ζει στην περιοχή στο CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ