ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν για εν υπνώσει τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Ψάχνουν για εν υπνώσει τζιχαντιστές στην Ελλάδα
REUTERS/Pascal Rossignol

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε στόχους γαλλικών και δυτικών συμφέροντων έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση στο Παρίσι.

Οι Ελληνικές Αρχές, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές Υπηρεσίες και ανταλάσσουν πληροφορίες με όλες τις χώρες προκειμένου να εντοπιστούν οι διαδρομές των τρομοκρατών αλλά και να ανιχνευθούν ίχνη συνεργών τους.

Όπως σημειώνει, ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, οι ανησυχίες ότι μέσω των προσφυγικών ροών πέρασαν και τζιχαντιστές με οργανωμένο σχέδιο δράσης επιβεβαιώθηκαν ενώ υπάρχουν φόβοι για "εν υπνώσει" πυρήνες που έχουν διασπαρεί σε ευρωπαίκές χώρες με στόχο να συνεχίσουν την δράση τους, τρομοκρατώντας την υφήλιο.

"Ένα τέτοιο χτύπημα, δε θα μπορούσε να το προβλέψει καμία Υπηρεσία ή Αρχή" δηλώνει ο ίδιος αξιωματικός εξηγώντας ότι είναι διαφορετικό θέμα οι υποψίες κια οι εκτιμήσεις και διαφορετικό η εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου πρόληψης και αποτροπής τέτοιων επιθέσεων. Πάντως, μέχρι στιγμής πυρήνες "ενεργοί" ή "εν υπνώσει" δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές στην επικράτεια, τονίζουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Για τις ενέργειες των Υπηρεσιών ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργος Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία αναφορικά με τα ευρήματα και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τις Γαλλικές Αρχές.

Όπως σημειώνουν ωστόσο κύκλοι του Υπουργείου, Προστασίας του πολίτη "δεν υπάρχουν ενδείξεις απειλής για την Ελλάδα, ωστόσο οι Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ