ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την εισβολή νεαρών στο μάθημα του καθηγητή Συρίγου στο Πάντειο

Βίντεο από την εισβολή νεαρών στο μάθημα του καθηγητή Συρίγου στο Πάντειο

Λίγες εβδομάδες μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου, ομάδα νεαρών εισέβαλε στην αίθουσα του Παντείου όπου έκανε μάθημα ο συγκεκριμένος καθηγητής.

«Την Παρασκευή 3/3 τα Ελευθεριακά Σχήματα της Πληροφορικής και του ΤΕΙ Πειραιά, μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες του Παντείου και άλλων σχολών, συγκεντρωθήκαμε στο Πάντειο, ώστε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση ενάντια στις φασιστικές πρακτικές, την καταπάτηση του ασύλου και τη ρατσιστική πολιτική του Α. Συρίγου και των πρυτανικών αρχών. Αρχικά, παρευρεθήκαμε στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων Αττικής υποστηρίζοντας το ψήφισμα υπεράσπισης του διωκόμενου φοιτητή, που κατατέθηκε από το Δίκτυο Διοικητικών», αναφέρουν σε κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και προσθέτουν:

«Έπειτα, κατευθυνθήκαμε προς την αίθουσα που δίδασκε ο Συρίγος, προχωρώντας σε δυναμική παρέμβαση με συνθήματα και πανό, με σκοπό τη διακοπή του μαθήματος και την καταγγελία των πρακτικών του. Καθιστούμε σαφές ότι οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις σχολές μας. Δεν έχουμε σκοπό να ανεχτούμε κανένα Συρίγο ποτέ και πουθενά, αντίθετα θα κάνουμε τα πάντα, ώστε καθένας και κάθε μία να είναι ελεύθερος/η να εκφραστεί και να δημιουργήσει για τα συμφέροντα της Κοινωνίας και της απελευθέρωσής της, και όχι για τις ανάγκες των αφεντικών και του Κράτους».

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της εισβολής στην αίθουσα του Παντείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ