ΕΛΛΑΔΑ

«Φύγετε, να σωθείτε»: Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια του εργαζόμενου στο Μετρό Θεσσαλονίκης

«Φύγετε, να σωθείτε»: Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια του εργαζόμενου στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Συγκλονίζει η μαρτυρία του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης ο οποίος βρισκόταν δίπλα από τον χειριστή που βρήκε τραγικό θάνατο στο χθεσινό εργατικό ατύχημα.

Ο Γ. Μακαντάσης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον 50χρονο χειριστή λίγες μόλις στιγμές πριν αναποδογυριστεί το βαρύ όχημα και τον τραυματίσει θανάσιμα. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Γ. Μακαντάσης σε πρωινή τηλεοπτική, ο 50χρονος χειριστής είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα με αποτέλεσμα να προλάβει να προειδοποιήσει τον συνάδελφό του:

“Μου είπε να φύγω, φώναξε και από τον ασύρματο να φύγουν οι άλλοι από κάτω. Μου λέει τρέχα ο γερανός θα αναποδογυρίσει, φώναξε και στον ασύρματο φύγετε να σωθείτε”.

Όπως περιγράφει ο άνδρας ο 50χρονος φαίνεται ότι προσπάθησε ως την ύστατη στιγμή να δώσει χρόνο στους συναδέλφους του να γλιτώσουν.

“Του είπα να φύγει, είχε χρόνο, αλλά έμεινε και τελικά δεν πρόλαβε” λέει ο Γ. Μακαντάσης, τονίζοντας ωστόσο ότι ίσως ήταν και λάθος του χειριστή να χρησιμοποιήσει αυτόν τον γερανό για να σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Γ. Μακαντάση στο Facebook

Φίλε Παναγιώτη καλό παράδεισο.

Η ανάρτηση γίνεται γιατί στο παραπάνω περιστατικό είχα άμεση συμμέτοχη βοηθώντας πάνω από το σκάμμα και ακριβώς μπροστά από τον γερανό στο να αποφύγει τα εμπόδια που υπάρχουν στο ανέβασμα κάθε υλικού από το σκάμμα.

Ευτυχώς ειδοποιήθηκα έγκαιρα από τον εκλιπόντα ότι θα ανατραπεί ο γερανός και λέγοντας μου να τρέξω μακριά γρήγορα γλύτωσα το λιώσιμο από τον γερανό βάρους 30 τόνων περίπου που 2 δεύτερα μετά έκανε λιώμα τα πάντα στο διάβα του.

Αισθάνομαι ότι είχα άγιο και είμαι ακόμα ζωντανός.

Μια λαμπάδα στο ύψος μου ίσως με ηρεμήσει από το σοκ που έπαθα και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. Δυστυχώς όμως ο Παναγιώτης δεν με άκουσε όταν του είπα να πηδήξει έξω βλέποντας τον γερανό να πέφτει αργά στην αρχή και βίαια μετά στο σκάμμα. Ακράδαντα πιστεύω μου ότι προλάβαινε σίγουρα»

Το κακό έγινε κατά την διάρκεια της προσπάθειας ανέλκυσης ενός φορτηγού από το εσωτερικό του εργοταξίου. Ο γερανός που χειρίζονταν ο 50χρονος, γύρισε υπό το βάρος του φορτηγού και το κουβούκλιο καρφώθηκε σε δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Ο άτυχος άνδρας παρέμεινε για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματος. Ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους τα διασωστικά οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο 50χρονος άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ