ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τυφλών και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τυφλών και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης άνθρωποι με προβλήματα όρασης .

Αφορμή για την κινητοποίηση, σύμφωνα με την Ένωση Τυφλών, είναι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας και στόχος τους είναι «να δεσμευθεί ο πρωθυπουργός για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών τους και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων».

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.

Ζητούν ακόμη να μη γίνει καμιά περαιτέρω περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους και να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για της 10:30 το πρωί της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ