ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση Dynamic Manta 17 στη Μεσόγειο (pics)

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση Dynamic Manta 17 στη Μεσόγειο (pics)
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Σε δύο συμμαχικές ασκήσεις που διεξάγονται στη Σικελία και τη Μαύρη Θάλασσα συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό με μονάδες του.

Πρόκειται για τη μεσαίας κλίμακας ανθυποβρυχιακή συμμαχική άσκηση «Dynamic Manta 17», που εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας υπό τη διοίκηση του Συμμαχικού Ναυτικού Στρατηγείου «Αllied Maritime Command (MARCOM) στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με τη φρεγάτα «Αδρίας», το υποβρύχιο «Παπανικολής» και επιτελείς. Στην άσκηση που ολοκληρώνεται στις 24 Μαρτίου συμμετέχουν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, και Τουρκία.

1
2

Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη» στην πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Poseidon 17», που διεξήχθη στη Μαύρη Θάλασσα. Στην άσκηση - υπό τη διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας - συμμετείχαν προσωπικό και ναυτικές μονάδες από Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία. Σκοπός της ήταν η εξάσκηση στις επιχειρήσεις ναρκοπολέμου και η βελτίωση της συνεργασίας των συμμετεχόντων. Προέβλεπε, μάλιστα, τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων και κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω.

4
5
7
10
9

Πηγή φωτογραφιών: Πολεμικό Ναυτικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ