Αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη
Πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, για την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής, θα διεξάγονται κατ’ εξαίρεση πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας από τους Συλλόγους ή την συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παράλληλα, η συντονιστική, σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι:

Αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας.

Επίσης, αναφέρεται πως ότι μετά από 5 μήνες αποχής, παρατηρείται ότι: «η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας», ενώ επιπρόσθετα είναι γνωστό ότι:

Αρκετοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις».


Διαβάστε επίσης

Πλειστηριασμοί: Ένταση και χημικά στο Κολωνάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Ολοκληρώθηκαν 133 από τους 335 προγραμματισμένους

Δικογραφία για τα επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

Διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ για τις συλλήψεις έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο