ΕΛΛΑΔΑ

Θερμή υποδοχή στον ηγούμενο Εφραίμ στα Πατήσια (pics)

Θερμή υποδοχή στον ηγούμενο Εφραίμ στα Πατήσια (pics)

Με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και καταχειροκροτούμενος έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα στα κάτω Πατήσια.

«Ευχαριστώ το λαό για τις προσευχές του και την εκκλησία και ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα» είπε ο ηγούμενος Εφραίμ κατά την άφιξη του στον ιερό ναό..

IMG 4320

Αμέσως μετά ξεκίνησε δοξολογία για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της μονής Βατοπεδίου με την οποία αθωώθηκε ο ηγούμενος, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή. Το παρών στον ιερό ναό έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος

εφραιμ

«Δεν βιώνουμε την αιωνιότητα. Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν οι εμπειρίες και τα βιώματα και αυτά βιώσαμε και εμείς», ανέφερε ο ηγούμενος και συνέχισε:

«Τον αδικημένο άνθρωπο τον ευλογεί ο αδικημένος Χριστός με τα δυο του χέρια», είπε χρησιμοποιώντας τα λόγια του γέροντα Παίσιου.

«Ο Θεός είναι μαζί μας. Στους ανθρώπους του Θεού δεν πηγαίνουν όλα καλά, αλλά θα πορεύονται με το καλό ως έχει γιατί έχουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, την ευσπλαχνία, την πίστη και την αγάπη», τόνισε ακόμα.

IMG 4311

ΔΗΜΟΦΙΛΗ