ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας (pics&vid)

Ένταση στη διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας (pics&vid)
CNN Greece

Με σύνθημα «Μαθητές - Φοιτητές ενωμένοι θα βγούμε νικητές!», με καπνογόνα, μουσική και χορό, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με μαθητές έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Από την κινητοποίηση δεν έλειψε η ένταση με ομάδες φοιτητών να φτάνουν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια, με αφορμή την συνάντηση με αρμόδιους του υπουργείου.

Αιτία της σύρραξης ήταν το γεγονός ότι η μία εκ των δύο ομάδων δεν ήθελε να γίνει η επίμαχη συνάντηση, καθώς δεν υπήρχε κάποιος για να την εκπροσωπήσει, σε αντίθεση με την άλλη ομάδα που επεδίωκε τη συνάντηση.

IMG 4422

Πηγή: CNN Greece

IMG 4423



Πηγή: CNN Greece

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από φοιτητικούς συλλόγους του Φυσικού, Μαθηματικού, της Οδοντιατρικής, του Ιστορικού- Αρχαιολογικού, των Δασκάλων, των Νηπιαγωγών, των Τουριστικών Σπουδών, ΦΕΑ και ΝΦΕΕΜΠ, για τα ζητήματα των σχολών και των φοιτητικών εστιών.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση απόσυρση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων από τα ΜΜΜ και δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές οργανώνοντας παράλληλα κινητοποιήσεις την Τρίτη 28/3.

Παράλληλα, μαθητές από σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου και από τα Καμίνια διαμαρτύρονται για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων αλλά για την παραπαιδεία λέγοντας χαρακτηριστικά «αρνιέμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ