ΕΛΛΑΔΑ

Τι βρήκαν οι αρχές στους νεαρούς που συνελήφθησαν για βανδαλισμούς

Τι βρήκαν οι αρχές στους νεαρούς που συνελήφθησαν για βανδαλισμούς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ένα σημειωματάριο σε μορφή τετραδίου που περιείχε καταγεγραμμένα δρομολόγια λεωφορείων από διάφορες περιοχές -ανάμεσά τους και της γραμμής όπου λίγο νωρίτερα είχε καταγγελθεί καταστροφή δυο ακυρωτικών μηχανημάτων- βρέθηκε να κατέχει ένας από τους τρεις νεαρούς που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Περιστέρι την ώρα που έγραφαν συνθήματα στους τοίχους του 13ου σχολείου Περιστερίου.

Λίγο νωρίτερα ο οδηγός ενός λεωφορείου είχε αναφέρει ότι άγνωστοι κατέστρεψαν τα ακυρωτικά του λεωφορείου που έκανε το δρομολόγιο Νέα Ζωή –Άγιος Αντώνιος Περιστερίου.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι στα συγκεκριμένα δρομολόγια που αναγράφονταν στο τετράδιο - σημειωματάριο, είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν βανδαλισμοί και καταστροφές σε ακυρωτικά μηχανήματα. Ακόμη υπήρχε η σημείωση με την ημερομηνία εκδήλωσης για το κίνημα "ελεύθερες συγκοινωνίες " πριν από λίγες ημέρες, η οποία μάλιστα είχε αναβληθεί λόγο καιρού.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των υπόπτων. Σε δυο από αυτά βρέθηκαν κοντάρια, σφυριά, ένα καλέμι, κροτίδες και βεγγαλικά, καθώς και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Οι νεαροί δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει αν θα τους συσχετίσει με τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα το τελευταίο διάστημα ή όχι. Πάντως η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για αύριο και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ