ΕΛΛΑΔΑ

Η μαρτυρία μιας Ελληνίδας για την επόμενη μέρα στο Λονδίνο (pics)

Η μαρτυρία μιας  Ελληνίδας για την επόμενη μέρα στο Λονδίνο (pics)

Μια ημέρα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου, όλα φαίνεται να προσπαθούν με πείσμα να μπουν στην ήρεμη καθημερινότητα.

Σύμφωνα με την εικόνα που περιέγραψε στο CNN Greece, η Χρύσα, μία Ελληνίδα που μένει μόλις λίγα στενά μακριά από το σημείο της χθεσινής τραγωδίας, όλα φαίνεται να πηγαίνουν σήμερα καλύτερα.

4a

Παρόλα αυτά, η παρουσία της αστυνομίας ειδικά στους γύρω δρόμους του Westminster είναι αυξημένη. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά και ελικόπτερα της αστυνομίας περιπολούν συνεχώς στην περιοχή.

Σε πολλά σημεία των γύρω δρόμων περαστικοί αφήνουν μπουκέτα με λουλούδια και σημειώματα στη μνήμη των θυμάτων.

Μάλιστα ένα σημείωμα γράφει χαρακτηριστικά "οι προσευχές μου είναι με όσους επηρεάστηκαν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Westminster".

Όπως όλα δείχνουν μέχρι και σήμερα η πιο γνωστή γέφυρα του Λονδίνου παραμένει κλειστή, ενώ όλοι οι σταθμοί του μέτρο φυλάσσονται.

2a

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο CNN Greece η Χρύσα, η σημερινή ημέρα βρίσκει τους Λονδρέζους πιο ψύχραιμους σε σχέση με χθες και όπως όλα δείχνουν για πολλούς η ζωή μπήκε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς, ίσως δείχνοντας έτσι και την αντίσταση τους απέναντι στην τρομοκρατία.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι τα διάφορα συνθήματα που γράφτηκαν στους πίνακες ανακοινώσεων του μέτρο.

Παρόλα αυτά όμως όπως αναφέρει στο CNN Greece δεν λείπουν τα περίεργα βλέμματα και η καχυποψία στα βαγόνια και τις αποβάθρες του μέτρο ή ακόμα και στο δρόμο.

5a
3a

ΔΗΜΟΦΙΛΗ