ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου: Οι δηλώσεις του Κ. Γαβρόγλου (vids)

Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου: Οι δηλώσεις του Κ. Γαβρόγλου (vids)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρακολούθησε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Προς τιμήν της ημέρας, ο υπουργός είπε δύο λόγια για τις αξίες της ελευθερίας και δημοκρατίας που μας χάρισαν οι αγωνιστές.

«Γιορτάζουμε σήμερα μια από τις κορυφαίες στιγμές του λαού μας και η σκέψη μας πάει όχι μόνο στους ήρωες της επανάστασης αλλά και στις αφανείς γυναίκες και τους άνδρες που με αυτή την τιτάνια θέληση τους έθεσαν τα θεμέλια εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα καλά της δημοκρατίας της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου στους δημοσιογράφους σημειώνοντας:

Η μέρα αυτή πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε όλες και όλους όσους έδωσαν αυτούς τους αγώνες για περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία και μας πέφτει βαρύ το φορτίο να συνεχίσουμε σε αυτά τα χνάρια.

Σημειώνεται πως την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

gavroglou 1

Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του δήλωσε: «Αύριο γιορτάζουμε όχι μονό την επέτειο του όχι αλλά και τα 60χρονια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζητώ από τα παιδιά που παρέλασαν σήμερα να μην απογοητευτούν από την Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ