ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα της Γης: Έσβησαν τα φώτα στην Αθήνα (pics)

Ώρα της Γης: Έσβησαν τα φώτα στην Αθήνα (pics)

Πόλεις και μνημεία σε όλον τον πλανήτη έσβησαν τα φώτα τους στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», συμμετέχοντας έτσι στη μεγαλύτερη παγκόσμια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία του WWF, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Δέκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Για ακόμη μια χρονιά έσβησαν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πολλά από τα μνημεία καθώς και το δημαρχείο της Αθήνας.

1

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ// EUROKINISSI)

2

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ// EUROKINISSI)

Επίσης τα φώτα έσβησαν στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στο Κρεμλίνο, ο Μπιγκ Μπεν και στο βρετανικό κοινοβούλιο, στο Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ση Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

22222222

(REUTERS/Philippe Wojazer/ Σβηστά τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι)

Κάθε πολίτης κλήθηκε να σβήσει τα φώτα όπου κι αν βρισκόταν για μία ώρα και να ανάψει ένα κερί για να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στο Παρίσι, τα φώτα του Πύργου του Άιφελ έσβησαν για 5 λεπτά, παρουσία πρωταθλητών, πρεσβευτών της υποψηφιότητας της γαλλικής πρωτεύουσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε εκ νέου όμως οι δράσεις για τον πλανήτη συνεχίζοντα» επισήμανε η WWF, η μη κυβερνητική οργάνωση που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Στη Γερμανία, περίπου 300 πόλεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στο Βερολίνο, η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βυθίστηκε στο σκοτάδι όπως και το Δημαρχείο της πόλης.

«Ξεκινήσαμε την Ώρα της Γης το 2007 για να δείξουμε στους ηγέτες μας ότι οι πολίτες ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συμβολική στιγμή έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα παγκόσμιο κίνημα...» υπογράμμισε ο Σίνταρθ Ντας, διευθυντής της Ώρας της Γης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ