ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ
EUROKINISSI

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος τριών υπαλλήλων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου, καθώς και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη ύστερα από σχετική μηνυτήρια αναφορά του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Τζαβάρα, η οποία από τον Ιούλιο του 2016 έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Οι δύο βουλευτές στρέφονταν κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, αλλά και παντός υπευθύνου. Με την αναφορά, ζητούσαν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο εισαγγελέας εφετών που αρχειοθέτησε το σκάνδαλο Siemens-ΟΣΕ, στέλνει για 3 κακουργήματα και ένα πλημμέλημα τρεις υπαλλήλους του υπ. Υγείας, οι οποίοι – όπως λέει- εκτελούσαν εντολές και τσάκωσαν στα πράσα το πελατειακό σύστημα που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ