ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Αποχώρησε αγανακτισμένος ο Σταθάκης μετά την κατακραυγή για την ΔΕΗ (vid)

Πτολεμαΐδα: Αποχώρησε αγανακτισμένος ο Σταθάκης μετά την κατακραυγή για την ΔΕΗ (vid)

Ένταση επικράτησε στο περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «επιτέθηκε» στον Γιώργο Σταθάκη κατηγορώντας τον ότι πουλά τη ΔΕΗ και τον τόπο των Δυτικομακεδόνων ολιγωρώντας των προεκλογικών του υποσχέσεων. Ο Γιώργος Σταθάκης αποχώρησε αγανακτισμένος όταν ο Γιώργος Δάκης χαρακτήρισε το χαμόγελό του «σαρδόνιο»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, κατηγόρησε τον κ. Σταθάκη πως υπέγραψε το Φ.Ε.Κ. για την πώληση του 17% των μετοχών της Δ.Ε.Η., «Έγινε; Δεν έγινε!» ήταν η απάντηση του υπουργού.

Ο κ. Δάκης έκανε λόγο για απαξίωση της μετοχής της ΔΕΗ. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Γιώργο Σταθάκη πως έχει έρθει για να τους ανακοινώσει ότι ξεπουλά τον τόπο και την επιχείρηση των Δυτικομακεδόνων. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, χαρακτήρισε «σαρδόνιο» το χαμόγελο του υπουργού που ήρθε να πει κακά πράγματα με γλυκό τρόπο. Αυτή ήταν η φράση που πυροδότησε την αγανάκτηση του υπουργού ο οποίος και αποχώρησε άμεσα.

«Έχετε συμφωνήσει να ξεπουληθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ. Σας λέω ότι εμείς έχουμε διαφορετική άποψη.... Στο ΦΕΚ 25/5/16 έχετε βάλει την υπογραφή σας κ. Υπουργέ, όπου λέτε ότι η πώληση του 17% της ΔΕΗ να γίνει ενδεχομένως το 2016. Το ΦΕΚ έχει δική σας υπογραφή.... Ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι θα ξεπουλήσετε τον τόπο μας. Κύριε Υπουργέ, ελπίζω το σαρδόνιο χαμόγελό σας να μην σημαίνει ότι μας λέτε κακά μαντάτα με γλυκό τρόπο... Μας μιλάτε για την καταστροφή με χαμόγελο», τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Λίγη ώρα μετά ο Γιώργος Σταθάκης επέστρεψε για να ακούσει και τις ομιλίες των υπολοίπων.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης επισκέφτηκε το κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας εν μέσω συνθημάτων κι αποδοκιμασιών, για τις εξελίξεις με την ΔΕΗ.

3 copy

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αποδοκίμασαν τον υπουργό, κι όταν η κατάσταση πήγε να ξεφύγει παρενέβη, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης όπως και οι άνδρες της φρουράς του Υπουργού.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και ο υπουργός πέρασε χωρίς παρατράγουδα, αλλά με μία μαντινάδα

Λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του κτηρίου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, διάβασε μια μαντινάδα στον Υπουργό, λέγοντάς του ότι "ο Ψηλορείτης μια φορά εγέναγε αντάρτες μα όπως φαίνεται εδά γεννάει λιποτάκτες".

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ και να παραμείνει ο πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος, και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης από το ορυχείο του Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη.

14 copy

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολούθησε επιδείξη ελεγχόμενης ανατίναξης σκληρών πετρωμάτων, μέσω της οποίας γίνεται η αποκάλυψη των κοιτασμάτων λιγνίτη, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ορυχείο -το μεγαλύτερο των Βαλκανίων- και ευχήθηκε καλή δουλειά στους εργαζόμενους.

Ο κ. Σταθάκης μετείχε, επίσης, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία διοίκησης του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ νομού Κοζάνης και ενημερώθηκε από υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, Κώστας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής του λιγνιτιού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός.

11 copy

Αμέσως μετά, ο υπουργός,θα επισκεφθεί την πέμπτη μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και το απόγευμα θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ