ΕΛΛΑΔΑ

Στους πεζούς ανήκουν πια δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Στους πεζούς ανήκουν πια δύο νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στους πεζούς ανήκουν ουσιαστικά και τυπικά από σήμερα οι πεζόδρομοι των οδών Βύσση και Καΐρη, στο κέντρο της Αθήνας, που είναι κάθετοι στην οδό Αθηνάς. Πλέον, από 1η Απριλίου απαγορεύεται και επίσημα η διέλευση των αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων από τους συγκεκριμένους δρόμους.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζοδρόμων σε πραγματικούς πεζόδρομους είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

17810999
17811003

Με την ουσιαστική πεζοδρόμηση των δύο οδών σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Πραξιτέλους στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης που στη συνέχεια γίνεται Βύσσης για να «κόψουν δρόμο» και να βγουν απευθείας στην οδό Αθηνάς. Στα χαρτιά οι δύο οδοί όπως και αρκετοί ακόμα δρόμοι στο ιστορικό τρίγωνο έχουν θεσμοθετηθεί ως πεζόδρομοι, όμως δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε το «σχέδιο» να εφαρμοστεί στην πράξη.

17811005

17811004
17811002
17812007

Δημοτικοί αστυνομικοί έχουν επίσης αναλάβει το έργο της ενημέρωσης εποχούμενων και πεζών, ιδιωτών αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η οποία έχει αυξημένη εμπορική δραστηριότητα. Ο Δήμος Αθηναίων είναι αισιόδοξος όσον αφορά στην αλλαγή, καθώς οι επιχειρηματίες έχουν δείξει καλή διάθεση προς το παρόν.

(Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ