ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ-καρέ η επιχείρηση της αστυνομίας στο Π. Φάληρο-Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας (pics&vid)

Καρέ-καρέ η επιχείρηση της αστυνομίας στο Π. Φάληρο-Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας (pics&vid)

Ληστεία θρίλερ και άγρια καταδίωξη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη δύο δραστών και το θάνατο ενός, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο.

«Μένω στην ίδια πολυκατοικία. Ο ένας από τους ληστές έπεσε στο μπαλκόνι μου. Μπήκαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου. Τους φίμωσαν και τους έκλεψαν», ανέφερε γυναίκα που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας,

«Είδα τα φυτά μας σπασμένα και κατάλαβα ότι κάποιος είναι μέσα», είπε και εξήγησε πως ο γιος του ζευγαριού είδε τους ληστές από κάμερα που είχε εγκαταστήσει στο σπίτι.

Όπως λέει η ίδια, η πόρτα του σπιτιού δεν ήταν κλειδωμένη και το ζευγάρι είδε τους ληστές ξαφνικά μπροστά του, ενώ μέσα στο διαμέρισμα εκείνη την ώρα βρισκόταν και η οικιακή βοηθός.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες, λέει η γυναίκα, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία, κατέβηκαν στον έβδομο όροφο.

Το χρονικό της επιχείρησης

Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου πολυκατοικίας, όπου μένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου επιχείρησαν να τους ληστέψουν.

Ωστόσο, ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στο επάνω διαμέρισμα, κάτι αντελήφθη και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Επιτόπου έσπευσαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή.

Οι ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια διπλανών διαμερισμάτων, αλλά εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς. Δύο εξ αυτών συνελήφθησαν, ενώ ένας φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του. Αυτή την ώρα αναζητείται ο τέταρτος δράστης.

Πρόκειται για Γεωργιανούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, όπου κρατούνται, ενώ πάνω τους βρέθηκε μία σακούλα με χρυσαφικά. Στο διαμέρισμα οι αρχές βρήκαν τρία πιστόλια και ένα περίστροφο, που άφησαν πίσω τους οι ληστές.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας:

IMG 6711
IMG 6713
IMG 6714
IMG 6715
IMG 6716

ΔΗΜΟΦΙΛΗ