ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τους αδίστακτους ληστές στο Παλαιό Φάληρο

Νέες αποκαλύψεις για τους αδίστακτους ληστές στο Παλαιό Φάληρο

Μπαράζ αποκαλύψεων βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας και καταδίωξης στο Παλαιό Φάληρο, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για αδίστακτους εγκληματίες.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, δύο ανθρώπους είχε σκοτώσει ο κακοποιός από τη Μολδαβία που βρήκε το θάνατο στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου.

ASTYNOMIA 3

Πρόκειται για σκληρό κακοποιό ο οποίος το 2007 είχε σκοτώσει τον ιδιοκτήτη ενός κοσμηματοπωλείου στον Πειραιά, ενώ δεν δίστασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ και να αφήσει νεκρό στο οδόστρωμα έναν ανυποψίαστο διερχόμενο ο οποίος πήγε να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Επίσης, ο Ρώσος που είναι ένας από τους συλληφθέντες ληστές του διαμερίσματος στο Φάληρο είχε εισβάλει το 2011 σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι και συνελήφθη λίγο αργότερα σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αμφιάλη.

Μάλιστα, ο Ρώσος στο φάκελό του έχει και ένα άλλο περιστατικό καταγεγραμμένο που δείχνει πόσο αδίστακτος είναι αφού είχε πυροβολήσει σε υποκατάστημα τράπεζας και τα θραύσματα τραυμάτισαν τον υπάλληλο και ένα παιδάκι μόλις 12 ετών.

Τέλος σε ότι αφορά τον Αρμένιο που ήταν ο τρίτος της συμμορίας έχει κάνει δεκάδες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και σπίτια.

ASTYNOMIA 1

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

«Μένω στην ίδια πολυκατοικία. Ο ένας από τους ληστές έπεσε στο μπαλκόνι μου. Μπήκαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου. Τους φίμωσαν και τους έκλεψαν», ανέφερε γυναίκα που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας,

«Είδα τα φυτά μας σπασμένα και κατάλαβα ότι κάποιος είναι μέσα», είπε και εξήγησε πως ο γιος του ζευγαριού είδε τους ληστές από κάμερα που είχε εγκαταστήσει στο σπίτι.

Όπως λέει η ίδια, η πόρτα του σπιτιού δεν ήταν κλειδωμένη και το ζευγάρι είδε τους ληστές ξαφνικά μπροστά του, ενώ μέσα στο διαμέρισμα εκείνη την ώρα βρισκόταν και η οικιακή βοηθός.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες, λέει η γυναίκα, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία, κατέβηκαν στον έβδομο όροφο.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της επιχείρησης

Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου μένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου επιχείρησαν να τους ληστέψουν.

Ωστόσο, ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στο επάνω διαμέρισμα, κάτι αντελήφθη και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Επιτόπου έσπευσαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή.

Οι ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια διπλανών διαμερισμάτων, αλλά εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς. Δύο εξ αυτών συνελήφθησαν, ενώ ένας έχει χάσει τη ζωή του. Σημειώνεται ότι οι άνδρες της αστυνομίας εξακολουθούν να αναζητούν τον τέταρτο δράστη.

ASTYNOMIA 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ