ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες για την ληστεία στο Π. Φάληρο

Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες για την ληστεία στο Π. Φάληρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία την Δευτέρα σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο που κατέληξε σε περιπετειώδη καταδίωξη, καθώς η αστυνομία έφτασε ενόσω οι δράστες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος επί 14 ώρες. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Το χρονικό της επιχείρησης

Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου πολυκατοικίας, όπου μένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου επιχείρησαν να τους ληστέψουν.

Ωστόσο, ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στο επάνω διαμέρισμα, κάτι αντελήφθη και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Επιτόπου έσπευσαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή.

Οι ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια διπλανών διαμερισμάτων, αλλά εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς. Δύο εξ αυτών συνελήφθησαν, ενώ ένας έχασε τη ζωή του.

Ερώτηση Αυγενάκη στη Βουλή

Για την υπόθεση της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο και τον επικίνδυνο κακοποιό που διέφυγε, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής της ΝΔ και γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας την κατάργηση του επικίνδυνου για τη δημόσια ασφάλεια -όπως αναφέρειπ νόμου Παρασκευόπουλου. «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών», ειναι το ερώτημα που θέτει στον Σταύρο Κοντονή.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ