ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική ομάδα

Με προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα "Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων. 

Με τίτλο στην προκήρυξή τους "Ήρθαμε και θα ξαναέρθουμε" η νέα αναρχική ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως το "πρωί της Παρασκευής 31 Μάρτη σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε στα ανοιχτά γραφεία της «Κεντρικής Διοικήσεως» του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Στο πολυόροφο κτίριο που βρίσκεται στη Λ.Μεσογείων στεγάζεται η Τ.Ο. Αμπελοκήπων, υποδομές που αφορούν την εφημερίδα της οργάνωσης, τα στούντιο του ιντερνετικού τους καναλιού, το γραφείο του «Φύρερ» και των πρωτοπαλίκαρών του. Στο ισόγειό του στεγάζεται επίσης το κατάστημα τους που εμπορεύεται αγκυλωτούς σταυρούς, βιβλία με ωδές στον εθνικοσοσιαλισμό, στολές για φασίστες και άλλα αντικείμενα για τους φανατικούς του είδους".

Αναφέρουν στην προκήρυξή τους πως στα συγκεκριμένα γραφεία εκτός από τις υπόλοιπες καθημερινές ασχολίες διαδραματίζονται κι άλλα γεγονότα όπως:

ραντεβού με εφοπλιστές για να ανατροφοδοτούνται τα ταμεία, συναντήσεις με εργολάβους για να οργανώνονται επιθέσεις σε συνδικαλιστές, τετ α τετ με επιχειρηματίες για να προετοιμάζονται οι κινήσεις που θα προωθούν μέσω του αστικού κοινοβουλίου τα συμφέροντά τους, σουαρέ με τους δημοσιογράφους που τους πλασάρουν ως «τα παιδιά της διπλανής πόρτας» στο ευρύ κοινό. Στα τετραγωνικά αυτά φιλοξενούνται επίσης οι μηχανές που τους ράβουν τα κοστούμια, όταν είναι απαραίτητο από μπράβοι της νύχτας να μεταλλάσσονται σε καθωσπρέπει εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης των καπιταλιστών.

Μάλιστα, αναφέρονται και στον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή για τον οποίο έχει ήδη προφυλακιστεί ένα μέλος της Χρυσής Αυγής λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι χρυσαυγίτες "απάντησαν λίγες ώρες μετά με τυφλά αντίποινα, χτυπώντας βάναυσα περαστικό απλά και μόνο επειδή πέρασε τυχαία μπροστά από το συγκεκριμένο σημείο και η εμφάνισή του δεν ταίριαζε στα πολιτικά τους κριτήρια. Αυτοί είναι οι φασίστες.... Και γι' αυτό τους πολεμάμε".

Η προκήρυξη της αναρχικής ομάδας καταλήγει με τη φράση "Φασίστες θα περάσουμε από πάνω σας" και υπογράφουν ως Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ