ΕΛΛΑΔΑ

ΚΝΕ: Δράσεις αλληλεγγύης για το προσφυγικό

ΚΝΕ: Δράσεις αλληλεγγύης για το προσφυγικό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δράσεις αλληλεγγύης στο προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη η ΚΝΕ σε συνεργασία με κομμουνιστικές νεολαίες από διάφορες χώρες του κόσμου. «Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνουμε γραφική ύλη και άλλα αναγκαία για τα παιδιά των προσφύγων που φοιτούν στα σχολεία», σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Νωρίτερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τοποθέτησαν πανό στον Λευκό Πύργο για περίπου μια ώρα, στο οποίο αναγραφόταν «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες». «Ήταν μια συμβολική κίνηση για να ακουστεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη δράση και για την ευαισθητοποίηση του κόσμου» τόνισαν από το γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση που έχει τίτλο «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά», πραγματοποιείται στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 7 το απόγευμα και θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αντιπρόσωποι από τη Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από Ισπανία, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από Ιταλία, από την Ένωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας Σερβίας και από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Στη συναυλία που θα ακολουθήσει με τραγούδια της προσφυγιάς, θα γίνει και η συγκέντρωση των σχολικών ειδών που θα παραδοθούν σε προσφυγόπουλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ