ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελένη Τουλουπάκη αντικαθιστά την Ε.Ράικου στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Η Ελένη Τουλουπάκη αντικαθιστά την Ε.Ράικου στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντικαταστάτης της Ελένης Ράϊκου, η οποία παραιτήθηκε από την θέση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, ορίστηκε η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, η οποία θα παραμείνει στην θέση για την επόμενη διετία.

Η κ. Τουλουπάκη επελέγη ομόφωνα – με ψήφους 10 προς 1 – από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Βασιλική Θάνου, εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα και με την συμμετοχή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη αρνητική ψήφος ήρθε από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη, ο οποίος ήθελε να λάβει την θέση κάποιος άλλος, αρχαιότερος στην ιεραρχία.

Η νέα Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι 52 ετών και εισήλθε στο δικαστικό Σώμα την 1η Οκτωβρίου 1999. Είχε οριστεί επικεφαλής στο Ανακριτικό Γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παράλληλα συμμετείχε στην ομάδα του Παναγιώτη Αθανασίου, Οικονομικού Εισαγγελέα.

Είναι η εισαγγελική λειτουργός, η οποία από κοινού με άλλους δύο συναδέλφους της, έλαβε καταθέσεις για την λίστα Λαγκάρντ από τον Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλο της Τράπεζας HSBC.

Από τα χέρια της έχουν περάσει και οι υπόλοιπες λίστες με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες. Πρόσφατα είχε συζητήσει με τη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά σχετικά με την λίστα Panama Papers και τα στοιχεία της για Έλληνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ