ΕΛΛΑΔΑ

Το σοβαρό λάθος στην επιγραφή της UNESCO στους Φιλίππους (pics)

Το σοβαρό λάθος στην επιγραφή της UNESCO στους Φιλίππους (pics)
EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Ένα εξόφθαλμο λάθος "ξέφυγε" από τους δημιουργούς της επιγραφής που ανακοινώνει επισήμως την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (World Heritage Site) μετονομάστηκε σε Μνημείο «Λέξης» Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς στην επιγραφή η λέξη World είχε αντικατασταθεί από το Word (λέξη).

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συμμετείχε στο κλείσιμο των διήμερων εορτασμών της σημαντικότατης αυτής διάκρισης.

Παρά το λάθος, η τελετή ήταν φορτισμένη συγκινησιακά καθώς ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων προστατεύεται πλέον από την UNESCO.

4102089

Οι πινακίδες, που έχουν στηθεί, ενημερώνουν τους επισκέπτες – Έλληνες και ξένους – ότι αποτελεί διεθνές μνημείο και πληροφορεί για τους ιδιαίτερους συμβολισμούς, όχι μόνο για την ιστορία των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, αλλά και το χριστιανισμό.

4102084

Από τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος διέδωσε το ευαγγελικό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη ιδρύοντας εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία. Σε αυτή την εκκλησία βαφτίστηκε η πρώτη ευρωπαία χριστιανή, η Ελληνίδα Αγία Λυδία.

4102100
4102125

πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ