ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Γύρισαν από την Ανάσταση και βρήκαν τα σπίτια τους «ρημαγμένα»

Πάτρα: Γύρισαν από την Ανάσταση και βρήκαν τα σπίτια τους «ρημαγμένα»
tempo24

Παραβιασμένα και «ρημαγμένα» βρήκαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Εγλυκάδας στην Πάτρα, όταν επέστρεψαν από την εκκλησία και την Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Τα κρούσματα διαρρήξεων, μάλιστα που καταγράφηκαν την ίδια μέρα, σύμφωνα με καταγγελίες, ήταν απανωτά. Επιπλέον, τη Μεγάλη Παρασκευή, κατεγράφησαν τουλάχιστον τρία περιστατικά επί της οδού Ηρακλέους, με καταστηματάρχη της περιοχής να καταγγέλλει πως αν και ενημέρωσε τηλεφωνικά την αστυνομία, δεν εστάλη δύναμη.

Όπως μεταδίδει το tempo24.gr, κάτοικοι και καταστηματάρχες στην περιοχή κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, καταγγέλλουν ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, η αστυνόμευση είναι ελλιπής.

Σύμφωνα πάντα με το tempo24.gr , οι δράστες δεν περιορίζονται μόνο σε διαρρήξεις σπιτιών, αλλά και σε επιθέσεις σε διερχόμενα από το σημείο αυτοκίνητα. Σε πολλές περιπτώσεις, τοποθετούν εμπόδια στους δρόμους, προκειμένου να ακινητοποιηθούν τα οχήματα και στη συνέχεια ληστεύουν τους οδηγούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς πολλές φορές αναγκάζονται να πάρουν οι ίδιοι μέτρα για να προστατευθούν, ενώ ζητούν επανειλημμένα την μετεγκατάσταση των Ρομά από τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ