ΕΛΛΑΔΑ

Οι Spin the Wheel ποδηλατοδρομούν 750 Km για να χαρίσουν χαμόγελα στην Αφρική

Οι Spin the Wheel ποδηλατοδρομούν 750 Km για να χαρίσουν χαμόγελα στην Αφρική

Μία ομάδα εθελοντών έβαλε στόχο να προσφέρει γραφική ύλη σε 15 σχολεία της Αφρικής, στο Μαλάουι και στην Τανζανία. Έτσι, φέτος τον Ιούλιο, 10 από τους 60 εθελοντές της ομάδας Spin the Wheel θα ποδηλατοδρομήσουν 750 χιλιόμετρα για να μοιράσουν χαμόγελα σε 4500 μικρούς μαθητές. 

Στα συγκεκριμένα μέρη οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μεταξύ των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροί μαθητές είναι η έλλειψη στοιχειωδών πόρων, με αποτέλεσμα να μοιράζονται ένα μολύβι ανά πέντε μαθητές, κάτι που καθιστά απαγορευτική την εκπαίδευση τους.

Η ομάδα είναι υπό την αιγίδα της ΑNIKE Foundation, μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση στην Αφρική, η οποία διαμεσολαβεί για την επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς.

Ως σήμερα, η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων προβολής και ευαισθητοποίησης για τον σκοπό αυτό, κινητοποιώντας τους συνανθρώπους μας να συνεισφέρουν και να συμμετάσχουν ώστε να δοθεί η ευκαιρία για καλύτερο μέλλον σε χιλιάδες μικρά παιδιά.

Ενδεικτικά, η ομάδα έχει οργανώσει μαθήματα καταδύσεων, παρουσιάσεις βιβλίου, σεμινάριο Tricking, ενώ έχει εξοπλίσει πολλά καφέ στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις με το κουτί ενίσχυσης του Spin the Wheel. Όλα γίνονται με την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της ομάδας.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι ακόμα και η πιο μικρή προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά, αφού με ένα ευρώ αγοράζεται η γραφική ύλη ενός μαθητή στην Αφρική για ένα ολόκληρο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ