ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη City Plaza: Ανοιχτή επιστολή στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου από τους καταληψίες

Κατάληψη City Plaza: Ανοιχτή επιστολή στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου από τους καταληψίες
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο προχώρησαν οι καταληψίες πρώην ξενοδοχείου City Plaza στην οδό Αχαρνών, αφού έφτασαν στο σημείο να στείλουν ανοιχτή επιστολή στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, της ξεκαθαρίζουν ότι θα παραμείνουν στο κτίριο της όσο το χρειάζονται, καθώς όπως αναφέρουν ".... το κτίριο " δεν εξασφαλίζει το βιοπορισμό της αφού είναι πολύ πλούσια" !!!!!

Η ιδιοκτήτρια, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητά να γίνει εκκένωση του κτιρίου και να της παραδοθεί η περιουσία της. Επιπλέον προχώρησε και σε μηνύσεις στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Η ανοικτή επιστολή δημοσιεύεται σε site αντιεξουσιαστών και με ειρωνικό ύφος αναφέρουν "λυπούμαστε κυρία Παπαχελά αν σας στεναχωρούμε αλλά δεν είστε θύμα των μνημονίων, είστε όμηρη της απληστίας σας ..".

Και τα παράδοξα στην επιστολή συνεχίζονται, καθώς οι καταληψίες της λένε ευθέως ότι είναι στοιχείο "αξιοπρέπειας" το να τους παραχωρήσει το ακίνητο. "Επιλέξτε το δρόμο της ολιγαρκούς αφθονίας και αξιοπρέπειας, παραχωρώντας τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία σας για όσο διάστημα χρειάζονται φιλοξενία οι πρόσφυγες, όπως έκαναν και οι πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου με τον κινητό εξοπλισμό του. Με φιλικούς χαιρετισμούς και τη διαβεβαίωση ότι είμαστε πολύ κοντά (επίτρεψε μας αυτή την οικειότητα καθώς έχουν συνδεθεί οι τύχες μας)" καταλήγουν οι καταληψίες.

2516411

Πηγή: Eurokinissi

Και ενώ το κτίριο είναι υπό κατάληψη, στην ιδιοκτήτρια έφτασε πριν λίγες ημέρες ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ ύψους 81.500 ευρώ!!! Η ίδια διαμαρτυρήθηκε έντονα και οι καταληψίες στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η διαμαρτυρία της για τον υπέρογκο λογαριασμό είναι "προπαγάνδα επικοινωνιακή της ιδιοκτήτριας" και μπορεί να μην τον πληρώσει. "Ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ υπολογίστηκε με βάση οικιακό τιμολόγιο ενώ θα έπρεπε να γίνει με βάση επαγγελματικό (αν όχι ανθρωπιστικό) όπως συνέβαινε όταν λειτουργούσε κανονικά το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα η χρέωση που προέκυψε να είναι πολλαπλά υψηλότερη. Έτσι λοιπόν, ενώ ουδόλως απειλείται από τον εν λόγω λογαριασμό, με την ενέργεια της ΕΥΔΑΠ σας προσφέρεται ως "προπαγανδιστικό δώρο" ένας υπέρογκος λογαριασμός τον οποίο δεν οφείλετε να πληρώσετε, (άλλωστε παραδέχεστε και η ίδια ότι είστε νομικά καλυμμένη) αλλά αξιοποιείτε επικοινωνιακά".

Οι καταληψίες σε άλλο σημείο της επιστολής δεν διστάζουν να παραθέσουν οικονομικές πληροφορίες που αφορούν καθαρά στην περιουσιακή κατάσταση της ιδιοκτήτριας, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και να αναγράφουν πώς περιήλθε στην ιδιοκτησία της το ακίνητο. Ενώ φτάνουν και στο σημείο της απειλής με κατηγορίες για αυθαιρεσίες στο κτίριο "όλα αυτά κυρία Παπαχελά και πολλά άλλα τα γνωρίζαμε πριν μπούμε στο ξενοδοχείο σας, ωστόσο παρ’όλες τις συνεχείς συκοφαντίες σας σε βάρος μας, αποφεύγαμε εδώ και ένα χρόνο να τα δημοσιοποιούμε. Όμως , ως εδώ και μη παρέκει..."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ