Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο - πάνω από 600 στρέμματα έχουν καεί
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες γίνουν οι πυροσβέστες στη Ζάκυνθο, με πάνω από 600 στρέμματα πευκοδάσους να έχουν γίνει μέχρι τώρα στάχτη στη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Δυνάμεις από την Πυροσβεστική του νησιού και γειτονικών περιοχών που έσπευσαν για βοήθεια, καταβάλουν προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς για να μην καούν σπίτια.
Η φωτιά είναι σε εξέλιξη καθώς ο δυνατός αέρας κάνει δύσκολο το έργο των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.
Από το απόγευμα επιχειρούν για την κατάσβεση 45 πυροσβέστες από τη Ζάκυνθο, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Επίσης, βοηθούν με ρίψεις νερού 4 υδροφόρες και 20 οχήματα καθώς και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πηγή: Twitter/Πυροσβεστική υπηρεσία
Αργά το βράδυ φθάνει πεζοπόρο τμήμα με 10 άνδρες από την Πελοπόννησο για να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στα ορεινά καθώς λόγω νύχτας αναχώρησαν τα αεροσκάφη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
SPONSORED
Ελεύθερη με όρους η ιρανή δικηγόρος και ακτιβίστρια Νασρίν Σοτουντέχ
20:23
Κρήτη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στις παλιές δικαστικές φυλακές των Χανίων
20:14
Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα: «Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί, όχι να εξαφανιστεί»
20:05
Ζελέσνκι: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 800 drones στην Ουκρανία ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στην Κίνα
19:55