ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Αυλαία σήμερα, 2 Μαΐου για τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, με τους γονείς και τους κηδεμόνες να έχουν διορία ως τις 19 του μήνα να εγγράψουν τα παιδιά τους. 

Γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τουςέχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013καλούνται να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ εκείνοι που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το 2011 θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Όπως είχε κάνει γνωστό το υπουργείο Παιδείας, τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών.

Επισημαίνεται ότι τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool», αρκεί ο γονέας να δώσει τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.

Οι γονείς θα πρέπει ακόμη να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ