ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Οι Αρχές γνωρίζουν τον ληστή που κρυβόταν στην ντουλάπα

Παλαιό Φάληρο: Οι Αρχές γνωρίζουν τον ληστή που κρυβόταν στην ντουλάπα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι Αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του ληστή που παρέμεινε 14 ώρες μέσα στη ντουλάπα του διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο, στο οποίο σημειώθηκε ληστεία και καταδίωξη των δραστών πριν από ένα μήνα.

Ο κακοποιός, που κατάφερε να παραμείνει κρυμμένος μέσα στο ίδιο διαμέρισμα που είχε ληστέψει, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν παντού, είναι σύμφωνα με τις Αρχές, συνεργός του ενός από του άλλους δυο ληστές που συνελήφθησαν, πριν καταφέρουν να φύγουν από την πολυκατοικία του Παλαιού Φαλήρου. Συγκεκριμένα, είχε κάνει ληστείες σε σπίτια μαζί με τον Αρμένιο δράστη, τον οποίο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει κρυμμένο μέσα στη ντουλάπα του μπαλκονιού στον κάτω όροφο από το διαμέρισμα που είχε γίνει η ληστεία.

Η εξακρίβωση των στοιχείων του δεν έγινε όμως μέσω ταυτοποίησης αποτυπωμάτων, αλλά από έρευνα των αστυνομικών. Μάλιστα οι αξιωματικοί που ερευνούν τώρα για τον εντοπισμό του, δεν αποκλείουν να έχει προλάβει να φύγει και στο εξωτερικό, αν και δίνουν λίγες πιθανότητες σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Αρμένιος που συνελήφθη, διαπιστώθηκε τότε από την ΕΛΑΣ ότι ήταν ήδη σεσημασμένος, καθώς είχε συλληφθεί στις 5 Ιουνίου 2009 στο Χαϊδάρι για παράβαση του νόμου περί όπλων, στις 15 Μαΐου 2012 για κλοπή και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Στις 31 Ιανουαρίου 2013 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ την 1η Μαΐου 2014 συνελήφθη για απλή σωματική βλάβη και αντιποίηση.

Οι συνολικά τέσσερις ληστές είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα και ακινητοποίησαν μια γυναίκα και την οικιακή της βοηθό.

Όταν έφτασαν τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας, οι δράστες προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Ένας σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό στην προσπάθειά του να περάσει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ενώ δυο άλλοι της συμμορίας συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, καθώς είχαν κρυφτεί σε μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος. Όσο για τον τέταρτο της συμμορίας, μπορεί οι πάνω από 50 αστυνομικοί να τον έψαχναν σε κάθε σημείο της πολυκατοικίας και να μην τον έβρισκαν, αλλά εκείνος είχε βρει την... ιδανική κρυψώνα: τη ντουλάπα του ίδιου του διαμερίσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ