ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Την Πέμπτη αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει, εκτός άλλου απροόπτου, η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος παραμένει μέχρι νεωτέρας στις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω ενός ακόμη "εμποδίου" που παρουσιάστηκε στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Νικολάου, το νέο εμπόδιο είναι η καταβολή ενός ποσού ύψους 2.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αποφυλάκισης, σύμφωνα με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Πρόκειται για την εξαγορά της ποινής που απομένει, μαζί με την προσαύξηση και τα δικαστικά έξοδα.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, δεν προλαβαίνει να γίνει σήμερα η κατάθεση των χρημάτων, κάτι που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη το πρωί ώστε να γίνει η αποφυλάκισή του χωρίς άλλη καθυστέρηση.

«Ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν ισχύει, αντίθετα ισχύει μια διάταξη εισαγγελέως του 2004, δηλαδή 13 χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν ευεργετικοί νόμοι στις ποινές με αποτέλεσμα ο κ. Τσοχατζόπουλος να μην μπορεί να βγει αυτή τη στιγμή από τη φυλακή καθότι υπάρχει μια θεωρία και μια άποψη πως αυτά δεν ισχύουν για την λήξη της ποινής». Αυτά αναφέρει ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, ο Δημήτριος Παγορόπουλος. Παράλληλα σημειώνει:

Κατά την άποψη μου αυτά τα πράγματα είναι Αντισυνταγματικά και ο νόμος αυτός που έβγαλε εκτός φυλακής δολοφόνους και κακούργους κρατάει τον κ. Τσοχατζόπουλο για ακόμα τουλάχιστον μια ημέρα, και οψόμεθα εάν κ αύριο θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε σήμερα και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

stamati
stamaticar
stamatiplati

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από δωρεές φίλων του πρώην υπουργού, συγκεντρώθηκε το ποσό των 200.000 ευρώ της χρηματικής εγγύησης, όμως εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της αποφυλάκισής του λόγω του γεγονότος ότι εκκρεμεί και υπόλοιπο ποινής φυλάκισης έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του.

Σημειώνεται πως στις αρχές Απριλίου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως και με πλειοψηφία τριών προς δύο, έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού, δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής των 20 ετών με περιοριστικούς όρους, που του είχε επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των ΤΟΡ-Μ1 και των υποβρυχίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ