ΕΛΛΑΔΑ

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για το συμβόλαιο θανάτου έξω από το σχολείο

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για το συμβόλαιο θανάτου έξω από το σχολείο

"Αυτός που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία θα εμφανιστεί σε λίγο καιρό για να αρπάξει το μερίδιο του θύματος από τη νύχτα .." είπε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την υπόθεση της εκτέλεσης του 47χρόνου το πρωί στα Γλυκά Νερά.

 

"... το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου έξω από σχολεία, σημαίνει ότι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, δεν θα έχει πια κανέναν ηθικό φραγμό και καμία κόκκινη γραμμή.." συνεχίζει και λέει ο ίδιος αστυνομικός.

Οι αρχές ψάχνουν τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή εκτέλεσης στους αντιπάλους του θύματος ενώ δεν αποκλείουν ο 47 χρόνος να είχε μπλέξει τελευταία με απόπειρες ανθρωποκτονίας αντιπάλων του και άρα η δολοφονία του να ήταν η απάντηση τους.

Ο 47 χρόνος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στις 15 Ιανουαρίου του 2003 και είχε σωθεί από θαύμα.

Γνωστός στις αρχές από το 2000 ενώ το 2004 είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα άτομα για σωρεία εκβιασμών σε νυχτερινά κέντρα. Έμεινε λίγα χρόνια στη φυλακή και το 2004 συνελήφθη και πάλι για πάνω από 300 εκβιασμούς μαζί με άλλα άτομα ενώ οι αρχές υποστήριζαν τότε ότι είχαν εντοπίσει και συμβόλαια θανάτου 8 ατόμων τα οποία θα εκτελούσε η ομάδα του.

Πάντως σήμερα το πρωί το πιστόλι του το είχε στο τσαντάκι του ενώ ερευνούν οι αρχές και τα δυο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν πάνω του.

Την ίδια ακριβώς τακτική χρησιμοποίησαν εκτελεστές όταν δολοφόνησαν το 2016 έναν άλλο άνθρωπο της νύχτας στην περιοχή του Αλίμου. Διαφορετικό ήταν μόνο το γεγονός ότι είχαν χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο των δραστών που εκτέλεσαν έναν άνδρα έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μηχανές και έγιναν καπνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του, το οποίο μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητο του πατέρα του και έμπαινε στο προαύλιο του σχολείου. Όπως περιέγραψε στο CNN Greece αυτόπτης μάρτυρας, το παιδί του θύματος βρισκόταν στο αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε έπειτα από προτροπή του πατέρα του, ο οποίος λίγο αργότερα έπεσε νεκρός.

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο οκτώ κάλυκες 9 χιλιοστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, πήγε τρέχοντας προς το σχολείο και απευθυνόμενο σε έναν από τους δασκάλους ζήτησε βοήθεια "γιατί θα σκοτώσουν τον πατέρα μου".

Untitled

Έξω από το σχολείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και έχουν απέκλεισαν την περιοχή ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

2

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε στην πίσω πλευρά του σχολείου, στον προαύλιο χώρο κατά την πρωινή προσευχή των μαθητών.

3
4
5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ