Φορητό πλανητάριο στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων
Πηγή: FACEBOOK/Ανοιχτά Σχολεία

Μικροί και μεγάλοι στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα για μία εβδομάδα, να ταξιδέψουν στον κόσμο του σύμπαντος μας.

Διαβάστε επίσης

Ένα εντυπωσιακό φορητό πλανητάριο θα μετακινείται κάθε ημέρα και σε διαφορετικό σχολείο, σε διαφορετική γειτονιά, για προβολές, με ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 έως τις 20:00. Το πλανητάριο θα παρέχει τη δυνατότητα εξερεύνησης των μυστηρίων του σύμπαντος, του ηλιακού συστήματος και των αστεριών, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου, Msc, επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι συμμετέχοντες, το Σάββατο 6 Μαΐου, σε μία διάλεξη όπου θα συστήσει τον κόσμο του σύμπαντος μέσα από τη δική του γνώση και εμπειρία. Οι δράσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. ( www.athensopenschools.gr ή τηλεφωνικά στο 2105277089).

evdomadaastronomias


Διαβάστε επίσης

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Κατασκηνώσεις: Άρχισαν οι εγγραφές για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ

Κατασκηνώσεις: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους

Τα μεγαλύτερα «πράγματα» στο σύμπαν και στο ηλιακό μας σύστημα