ΕΛΛΑΔΑ

Ληστής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του

Ληστής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βασανιστήρια από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι υπέστη ένας 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης, για ληστεία φαρμακείου.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό, τόσο κατά τη σύλληψή του όσο και κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε μήνυση στην οποία «φωτογραφίζει» έξι αστυνομικούς ως δράστες του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού του.

Ήδη, η εισαγγελέας ενημερώθηκε για τη μήνυση και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εφόσον επιβεβαιωθούν να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον ο 27χρονος να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πάντως, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία σε βάρος του 27χρονου, αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αντιστάθηκε στη σύλληψή του και προκειμένου να την αποφύγει τραυμάτισε με κατσαβίδι δύο αστυνομικούς της άμεσης δράσης. Στη συνέχεια, κατά τη δικογραφία, ο κρατούμενος -που φέρεται ως τοξικομανής- οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Αμπελοκήπων όπου αποπειράθηκε να δραπετεύσει.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε το μεσημέρι να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ