ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Ποιος κρύβεται «πίσω» από τη δολοφονία του 47χρονου

Γλυκά Νερά: Ποιος κρύβεται «πίσω» από τη δολοφονία του 47χρονου

Το σενάριο να δόθηκε η εντολή για τη δολοφονία του 47 χρόνου στα Γλυκά Νερά, μέσα από τις φυλακές εξετάζουν ως σοβαρό σενάριο οι αρχές. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το συμβόλαιο θανάτου να έγινε μέσα από σωφρονιστικό κατάστημα για την εκτέλεση του θύματος έξω από το σχολείο του παιδιού του και μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων μαθητών.

Η επίθεση που είχε δεχθεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα γνωστός νονός της νύχτας φαίνεται ότι είναι ένα από τα ανοιχτά μέτωπα που είχε ο 47 χρόνος και δεν αποκλείεται η δολοφονία του να είναι η απάντηση σε αυτή την επίθεση.

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ «... η αιτία της δολοφονίας είναι ότι το θύμα ήταν χρεωμένο για παλιές αμαρτίες...».

Ο 47χρόνος είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια «μοναχικός λύκος» της νύχτας κάνοντας πολλές ώρες τη μέρα Bodybuilding και χρήση αναβολικών αλλά κυρίως είχε έρθει αντιμέτωπος πολλές αιματηρές αντιπαραθέσεις και σπάσιμο συνεργασιών. Ακόμα και άτομα με τα οποία είχαν φτιάξει μαζί ομάδες που δρούσαν στη νύχτα, είχαν μπει πια σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Παρόλα αυτά όμως οι αρχές στέκονται πολύ και στο γεγονός ότι οι αντίπαλοι του τον δολοφόνησαν την ώρα που πήγαινε το παιδί του στο σχολείο. «.... αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο περιστατικό. Η επιλογή του σημείου έχει ίσως να κάνει και με κάτι που είχε προκαλέσει το θύμα...» έλεγε στέλεχος της ΕΛΑΣ που ερευνά περιστατικό με πυροβολισμούς πριν μερικά χρόνια και πάλι έξω από σχολείο. Ενώ στέκονται και με πολύ προσοχή στην υπόθεση πριν περίπου τρία χρόνια, με την ανατίναξη του smart εν κίνηση στην Αττική οδό.

Untitled

Πάντως όλα τα στοιχεία της ασφάλειας συγκλίνουν ότι πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές οι οποίοι έχουν φτιάξει ομάδα και εκτελούν συμβόλαια θανάτου έναντι αμοιβής.

Μάλιστα, ο τρόπος δράσης τους είναι σχεδόν ίδιος με την περίπτωση της δολοφονίας ανθρώπου της νύχτας στον Άλιμο το 2016 όπου και τότε οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στην εκτέλεση όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και στην περίπτωση του 47 χρόνου.

Αυτή η εκτελεστική ομάδα από τους ενοικιαζόμενους δολοφόνους φαίνεται να απαρτίζεται από έναν Έλληνα και τουλάχιστον τρεις αλλοδαπούς οι οποίοι σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα, φροντίζουν να εξαφανίζονται στο εξωτερικό αμέσως μετά την δολοφονία ενώ έρχονται στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση για να παρακολουθήσουν το υποψήφιο θύμα τους και να συγκεντρώσουν πληροφορείς για τα δρομολόγια του.

Το πρωτοπαλίκαρο γνωστού μπράβου που έφτιαξε τη δική του ομάδα

Ο 47 χρόνος έχει έναν από τους πιο μεγάλους φακέλους στην αστυνομία και κυρίως στο Τμήμα Εκβιαστών της ασφάλειας ενώ είχε σωθεί από θαύμα τον Ιανουάριο του 2003 όταν και πάλι είχε πέσει θύμα αγνώστων που τον πυροβόλησαν.

Αποτελούσε πρωτοπαλίκαρο στο τέλος της δεκαετίας του '80 ενός από τους πιο γνωστούς και παλιούς μπράβους της νύχτας που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2000. Αμέσως μετά έφτιαξε την δική του ομάδα και ως σημείο δράσης είχε την παραλιακή και τον Πειραιά με τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα να δίνουν χρήματα στην ομάδα του.

Το 2004 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πάνω από 250 εκβιασμούς σε νυχτερινά μαγαζιά και έμεινε στη φυλακή δυο χρόνια. Όταν βγήκε επέστρεψε στην ενεργώ δράση και το 2011 συνελήφθη και πάλι μαζί με άλλους νονούς της νύχτας για πάνω από 350 εκβιασμούς ενώ οι αρχές στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί ανέφεραν ότι είχαν αποτρέψει με τις συλλήψεις των συγκεκριμένων κακοποιών οκτώ ανθρωποκτονίες καθώς βρέθηκαν έτοιμα συμβόλαια θανάτου.

Σε εκείνη τη δικογραφία, μάλιστα είχε προκαλέσει εντύπωση ο διάλογος του θύματος με κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για την δήθεν προμήθεια οπλισμού σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Η επίμαχη παράγραφος είχε ως εξής:

Την 15η Μαρτίου 2010 ο Ν. Κ. λέει στον Βασίλη Γρίβα ότι έμαθε που μένει ο Πετ. καθώς επίσης και το ‘στενό’ όπως χαρακτηριστικά λέει που μένει ο Χ. Εμ.. Επίσης την 14η Απριλίου 2010 σε συνομιλία που είχανε πάλι για την ομάδα του Β., ο Ν. Κ. λέει στον Γρίβα ότι γνωρίζει πώς ο Τρ. και ο Αν. (δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι) προμηθεύανε την ‘ΣΕΧΤΑ’ με όπλα.

Η απορία πάντως των αξιωματικών που ασχολούνται χρόνια με τη νύχτα και τους εκβιασμούς καταστημάτων απορούσαν για το πως είναι δυνατόν με τόσους εχθρούς και τόσα ανοιχτά μέτωπα, ο συγκεκριμένος να κυκλοφορούσε χωρίς ανθρώπους της ομάδας του να τον προσέχουν και να τον φυλάνε, ενώ έκπληξη τους προκάλεσε και το γεγονός ότι το πιστόλι του το είχε μέσα σε ένα τσαντάκι, ούτε καν στη θήκη της πόρτας του αυτοκινήτου, και άρα θα χρειαζόταν πολύ ώρα για να το βγάλει και να αμυνθεί.

Πάντως οι αρχές δεν αποκλείουν να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία ακόμα και νέοι διεκδικητές μεριδίου από τη νύχτα..

2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ