Ιρακινή αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει για να μην μεταφερθεί στο κέντρο φιλοξενίας της Σάμου
Τέλος στη ζωή της προσπάθησε να βάλει μία γυναίκα από το Ιράκ στο άκουσμα της απόφασης για μεταγωγή της στο κέντρο φιλοξενίας της Σάμου.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι Τετάρτης στο κτίριο της παλιάς σχολής νοσοκόμων, δίπλα από το δημαρχείο της Καλαμάτας.
Στο κτίριο κρατούνται εδώ και μία εβδομάδα πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, μεταξύ αυτών και 9 παιδιά.
Όταν έφτασαν το μεσημέρι τα λεωφορεία που θα τους παραλάμβαναν για να ξεκινήσουν το ταξίδι για τη Σάμο μία Ιρακινή πήρε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της.
Η γυναίκα κατάφερε τραύμα στον καρπό του δεξιού της χεριού που ευτυχώς ήταν επιδερμικό. Η ιρακινή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και λίγη ώρα αργότερα πήρε εξιτήριο.
Στη θέα του τραυματισμού της, η μητέρα της Ιρακινής λιποθύμησε και μεταφέρθηκε και αυτή στο ίδιο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και των υπολοίπων προσφύγων, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται έντονα προς τους αστυνομικούς. Στο σύνολό τους αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.
Μετά τα επεισόδια ελήφθη η απόφαση να αναβληθεί η μετακίνησή τους σε κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο.
Αγρότες: Κλείνουν τη Δευτέρα τις σήραγγες των Τεμπών – Ανοίγουν την Τρίτη τους δρόμους για ΙΧ
22:52
Σερβία: Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους – Καταγγελίες για πιέσεις στα πανεπιστήμια
22:51
Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην αγορά μιας πόλης του Νταρφούρ
22:40
Έδεσσα: Εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου της Πέλλας - Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό δύο ελληνιστικά αγάλματα
22:28