ΕΛΛΑΔΑ

Την Κυριακή ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Την Κυριακή ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Έτοιμο να υποδεχθεί περισσότερους από 15 .000 ποδηλάτες, την Κυριακή, είναι το κέντρο της Αθήνας, για τον 24ο Ποδηλατικό Γύρο.

Από την πλατεία Συντάγματος το πρωί, οι χιλιάδες χιλιάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους της. Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Αμαλίας (μπροστά από τον 'Αγνωστο Στρατιώτη) στις 10:00 π.μ και 10:15 π.μ για τις διαδρομές των 13χλμ και 3,5χλμ αντίστοιχα και στις 11:45 η εκκίνηση του 1ου Athens International Criterium από το ίδιο σημείο.

Η διαδρομή των 13χλμ είναι: Λ. Αμαλίας - Β. Σοφίας - Αλεξάνδρας - Πατησίων (αριστερά) - Ιουλιανού - Λιοσίων (αριστερά) - Μάρνη - Καρόλου - Πλ. Καραϊσκάκη - Αχιλλέως (δεξιά) - Θερμοπυλών (αριστερά) - Πειραιώς (αριστερά) - Σταδίου - Φιλελλήνων - Τερματισμός: Κάτω μέρος Πλατείας Συντάγματος. Των 3,5χλμ για παιδιά και ΑΜΕΑ: Λ. Αμαλίας - Β. Σοφίας - Δεξιά Hilton - Β. Κωνσταντίνου -Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - Τερματισμός: Β. Αμαλίας. Στο 1ο Athens International Criterium, θα λάβουν μέρος αθλητές και ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο αγώνας αποτελεί μια συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του MBike και είναι ενταγμένος στο καλεντάρι και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI). Ένας αγώνας τύπου "σιρκουί", σε κλειστή διαδρομή 3.5 χιλιομέτρων, που οι ποδηλάτες θα καλύψουν 15 φορές με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα σε συγκεκριμένα σημεία. Οι δύο από τους πιο "δυνατούς" αναβάτες στην Ελλάδα σήμερα, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Γιώργος Μπούγλας, θα είναι ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί του 1ου Athens International Criterium.

Ο αγώνας θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τους αθλητές, από ένα δεδομένο σημείο, περίπου κάθε 4 λεπτά, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον του αγώνα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Πλατεία Συντάγματος-Β. Σοφίας- Β. Κωνσταντίνου (ύψος Hilton)-Β. Όλγας-Β. Αμαλίας-Πλατεία Συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ