ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Χανιά: Υποτονική η κίνηση στην αγορά
haniotika-nea.gr

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά των Χανίων με τους καταναλωτές να επιλέγουν μάλλον τις παραλίες από τα ψώνια.

Τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις που άνοιξαν βρίσκονται στο κέντρο και στους δρόμους προς το παλιό λιμάνι.

Ανοικτά ήταν τα καταστήματα στις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου, Τζανακάκη, Χατζημιχάλη, Γιάνναρη και Σκαλίδη ενώ άνοιξαν και καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες.

Το πρωί, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο του Κάτωλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

22

(Πηγή: haniotika-nea.gr)

«Τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το Κυριακάτικο άνοιγμα.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Βουρλάκης. «Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τούς καλούμε να διαφυλάξουν την Κυριακάτικη αργία», τόνισε από την πλευρά του το μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φώτης Ριγανάκος.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες καθώς και σε καταστήματα που άνοιξαν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τάχθηκε και το Εργατικό Κέντρο Χανίων το οποίο με ανακοίνωσή του καλούσε τους πολίτες να μην κατέβουν για ψώνια στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ